La Granja Soldevila de Santa Perpètua acull una exposició de CASSA sobre la nova cultura de l’aigua

La Granja Soldevila de Santa Perpètua acull una exposició de CASSA sobre la nova cultura de l’aigua

La mostra, que porta el nom de ‘Som Aigua’, es podrà visitar fins el 13 de març. L’exposició proposa una nova cultura d’ús i respecte de l’aigua.

Des de l’11 de febrer i fins el 13 de març, l’Espai 3 de la Granja Soldevilla de Santa Perpètua de Mogoda acollirà l’exposició ‘Som Aigua’, produïda per CASSA. La companyia d’aigües vol apropar la nova cultura d’ús i respecte de l’aigua a la ciutadania perpetuenca de forma amena i divertida. Tal com suggereix el seu nom, la mostra vol fer prendre consciència de la importància de l’aigua dins la vida diària i de les mesures per fer un consum responsable i no contaminar-la.

La proposta didàctica ‘Som Aigua’ busca la complicitat de tots els ciutadans. Per això comença informant els visitants sobre una realitat biològica: el 70% del nostre cos està format per aigua. A continuació, fa un recorregut pel cicle de l’aigua, generat a partir d’una hidrosfera de 1.360.000.000 km3, dels quals només el 0,64% correspon a l’aigua dolça en estat líquid. La interacció de l’aigua amb el sol dóna lloc als diferents climes que trobem a la Terra.

L’exposició entra a fons en el clima mediterrani que, a causa de les seves irregularitats pluviomètriques al llarg de l’any, obliga a fer una bona gestió dels recursos hídrics. La nostra manera de conviure amb l’aigua i de trobar-la en el paisatge i en la tradició cultural és un altre punt d’atenció remarcable, ja que el visitant aprendrà a associar-la tant amb la realitat física més immediata com amb la mitologia i la saviesa popular.

L’aigua és un bé natural que forma part del planeta, però no sempre és fàcil obtenir-ne i disposar-ne per cobrir les necessitats humanes. Des de l’antiguitat, les persones han hagut d’inventar diversos sistemes per apropar-se a l’aigua i controlar-la per al seu consum. Un repàs a les obres hidràuliques que ens en garanteixen l’ús és una altra cara destacable de la mostra, que es completa amb els sistemes de potabilització i distribució fins als domicilis, com els que gestiona CASSA a Santa Perpètua de Mogoda.

L’exposició se suma a altres iniciatives pedagògiques que CASSA està portant a terme a Santa Perpètua. De fet, aquest curs escolar està realitzant activitats educatives adreçades als estudiants d’entre 3 i 14 anys en el marc del programa EDUCASSA. A més, el 16 de març, la sala de plens de l’Ajuntament acollirà l’acte públic de lliurament de premis del 30è Concurs de Dibuix CASSA, que premiarà les millors obres presentades pels alumnes del municipi.