CASSA celebra el Dia Mundial de l’Aigua a Palau amb jocs i tallers sobre l’aigua

CASSA celebra el Dia Mundial de l’Aigua a Palau amb jocs i tallers sobre l’aigua

Les activitats de CASSA s’emmarquen en la jornada festiva que impulsa l’Ajuntament el proper dissabte 17 de març al parc de l’Hostal de Fum

Aquest dissabte, 17 de març, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua i dels Boscos organitzant una festa que comptarà amb la col·laboració de CASSA. La festa, que començarà a les 11.00h del matí, tindrà lloc al parc de l’Hostal de Fum.

Els petits i petites podran gaudir dels ‘Experiments de CASSA’: un conjunt de proves científiques adaptades als més petits per comprovar la diferència de densitat entre l’aigua dolça i la salada, la permeabilitat de diferents tipus de terres i la descomposició del color a l’aigua. D’altra banda, s’explicarà el cicle integral de l’aigua i el perill que correm si no s’utilitza adequadament i es donaran pautes per fer-ne un bon ús, mitjançant la lectura d’un conte adequat per a totes les edats il·lustrat en un plafó. A més, els nens i nenes podran participar als ‘Tallers de l’Aigua’, creant música a amb un xilòfon d’aigua, cantant cançons i fent gotes d’aigua amb plastilina per decorar els llapis de l’escola.

Serà una festa dirigida especialment als nens i nenes de la vila. Així, l’Ajuntament convida les famílies dels nadons nascuts durant l’any 2017 al municipi a plantar un arbre al parc per celebrar la seva arribada.

CASSA aposta fermament per la divulgació mediambiental a Palau-solità i Plegamans
A banda de la participació a la festa del Dia Mundial de l’Aigua del proper dissabte, CASSA porta a terme una destacable tasca de divulgació mediambiental a Palau-solità i Plegamans des de fa 18 anys. El seu principal exponent és el programa educatiu EDUCASSA, que s’ofereix gratuïtament a totes les escoles de Palau i està destinat als estudiants d’entre 3 i 14 anys.

Aquest curs escolar, 130 alumnes d’entre 10 i 14 anys ja han participat a una de les activitats de l’EDUCASSA, consistent en la visita a la planta depuradora de Sabadell Riu Ripoll entre els mesos d’octubre i desembre. Aquest trimestre s’estan portant a terme la resta d’activitats destinades als estudiants d’entre 3 i 5 anys i 6 i 9 anys. En total, un mateix nen de Palau rep 3 impactes comunicatius sobre l’aigua i el medi ambient al llarg de la seva formació acadèmica bàsica.

En paral·lel, aquest passat dilluns, CASSA va celebrar l’acte de lliurament de premis del Concurs de Dibuix dels estudiants del municipi que, en aquesta 18a edició, ha guanyat la Maria Sánchez de l’escola Can Cladellas.