CASSA recorda la importància del rentat de mans per reduir els contagis de coronavirus: “el ritual quotidià que salva vides”

CASSA recorda la importància del rentat de mans per reduir els contagis de coronavirus: “el ritual quotidià que salva vides”

15 D’OCTUBRE, DIA MUNDIAL DEL RENTAT DE MANS


L’aigua és un aliat imprescindible en la batalla contra el coronavirus. Rentar-se correctament les mans s’ha convertit en una pràctica bàsica per evitar contagis

Aigua i sabó. Dos elements quotidians que són vitals per fer front a la pandèmia. Rentar-se freqüentment les mans, de forma meticulosa i durant al menys 20 segons, és una recomanació sanitària per a tota la població. Un ritual quotidià que fins els més petits de la casa han interioritzat i han incorporat sense problemes als seus hàbits diaris. Segons un estudi citat per UNICEF, rentar-se les mans amb sabó amb regularitat pot reduir la probabilitat d’infecció per Covid-19 en un 36%.

Dijous, 15 d’octubre, és el Dia Mundial del Rentat de Mans, instituït per Nacions Unides el 2008. Aquesta commemoració serveix per recordar que, en aquest any excepcional, més que mai, l’aigua és un bé bàsic per a la salut pública i el millor aliat en la lluita contra el coronavirus i contra nombroses malalties que es prevenen amb una bona higiene de mans. Per aquest i altres motius el subministrament d’aigua i el sanejament van ser declarats serveis essencials durant el confinament.

No obstant això, uns 3.000 milions de persones a tot el planeta, el 40% de la població mundial, no tenen instal·lacions bàsiques a casa per rentar-se les mans. A més, 2.000 milions d’éssers humans segueixen sense tenir accés a sistemes d’aigua potable gestionats de manera segura i 4.200 milions no tenen serveis de sanejament segurs. Més de el 80% de les aigües residuals tornen a la natura sense ser depurades i, el més devastador de tot, es calcula que cada dia al voltant de 1.000 nens moren a causa de malalties diarreiques associades a la manca d’higiene.

L’aigua és una eina vital per enfortir els sistemes de salut i per crear resiliència a llarg termini. La pandèmia ha deixat en evidència que les comunitats amb menys accés a serveis bàsics com l’aigua potable són les més vulnerables davant les crisis sanitàries. A més, el canvi climàtic agreujarà la situació perquè, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en 2025, és a dir en només cinc anys, més de l’60% de la població mundial viurà en zones amb estrès hídric.

cassa treballa per garantir la qualitat de l’aigua I la continuïtat del servei durant la pandèmia   

Salvaguardar el subministrament d’aigua, garantint la mateixa qualitat sanitària habitual, ha estat la prioritat de CASSA també des de l’inici d’aquesta crisi. Aquesta missió va ser possible durant el confinament i també ho és ara gràcies a la vocació de servei dels seus treballadors i treballadores, permetent així que la població pogués seguir obrint les aixetes de casa per a, entre altres coses, rentar-se bé les mans. Una vocació i una pràctica que salva vides.

Els processos de tractament i els paràmetres de control de l’aigua de consum han garantit també la qualitat sanitària, no veient-se aquesta afectada per l’actual situació.

La companyia ha implementat una sèrie de mesures preventives encaminades a protegir la seguretat sanitària de tots els seus empleats, així com a assegurar el funcionament normal de la xarxa de subministrament, com ara la creació d’equips independents de treball operatiu, el reforç de les mesures d’higiene, la implantació del teletreball i l’aprovisionament de material necessari per assegurar la continuïtat del servei durant els propers mesos, entre moltes altres iniciatives.

En l’àmbit de l’atenció a les clientes i els clients, s’han reforçat els canals no presencials. I a les oficines d’atenció presencial s’han activat els protocols de seguretat, atenent amb cita prèvia, reduint l’aforament, habilitant cues d’espera a l’exterior, instal·lant dispensadors de gel i mampares de protecció i mesurant la temperatura a totes les persones, entre d’altres.

Més de 4.700 persones s’han adherit fins ara a la campanya solidària #JoEmCorono

Coincidint amb l’inici de l’estat d’alarma, el passat mes de març, el Grup CASSA va posar en marxa una nova campanya per recollir fons per la lluita contra el coronavirus. La companyia donarà un euro a l’assaig clínic #JoEmCorono per cada client que es passi a la factura digital. En l’actualitat, 4.767 clients i clientes del Grup CASSA ja s’han adherit a la iniciativa disposant d’aquesta modalitat de factura, molt més sostenible que la tradicional en paper i també més ràpida i segura. Amb aquesta campanya, la companyia pretén contribuir en la lluita contra la Covid-19 promovent la col·laboració entre la ciutadania i CASSA, i també conscienciar sobre la importància de reduir la petjada en el medi ambient, promovent hàbits sostenibles com la reducció del consum de tinta i paper. Es pot trobar més informació al respecte a www.cassa.es/joemcorono.

La iniciativa #JoEMCorono està encapçalada per l’equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i pretén recaptar fons per a la recerca contra el coronavirus. Els doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà són els principals impulsors. En concret, han començat un assaig clínic pioner, el primer aprovat per l’Agència Espanyola del Medicament, amb l’objectiu de definir quins fàrmacs serviran per tractar de manera immediata als infectats i prevenir el contagi en els seus contactes. A través d’un altre projecte, també es treballa en una vacuna contra el virus.

Rentar-se bé les mans en cinc passes

1. Mullar-se les mans amb aigua corrent neta (tèbia o freda), tancar l’aixeta i ensabonar les mans.

2. Fregar les mans amb el sabó fins que faci escuma. Fregar l’escuma pel dors de les mans, entre els dits i sota les ungles.

3. Refregar les mans durant al menys 20 segons.

4. Esbandir bé les mans amb aigua corrent neta.

5. Eixugar amb una tovallola neta o amb un paper d’un sol