Els embassaments de les conques internes de Catalunya es troben al 47% de la seva capacitat

Els embassaments de les conques internes de Catalunya es troben al 47% de la seva capacitat

CASSA fa una crida a fer un consum responsable d’aigua davant el risc de sequera

 A falta de comptabilitzar les pluges d’aquesta setmana, els embassaments de les conques internes de Catalunya es troben al 47% de la seva capacitat, o el que és el mateix: disposem de 325 hectòmetres cúbics per a l’abastament. Fa just un mes, les reserves hídriques estaven al 54%. Són dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que situa l’estat actual en prealerta de sequera.

Segons l’ACA, les reserves actuals d’aigua a Catalunya garantirien el subministrament domèstic durant mig any, en el cas hipotètic que no plogués ni nevés absolutament res en el que queda de tardor i durant l’hivern.

En aquest context, CASSA fa una crida a la ciutadania a fer un consum responsable d’aigua. S’ha reforçat la difusió de consells i pràctiques responsables als nens i nenes que participen al programa educatiu EDUCASSA. A més, cada dilluns, la companyia d’aigües actualitza l’estat de les reserves dels embassaments al seu perfil de Twitter, @GrupCASSA. Es preveu també fer més difusió de consells pràctics de consum responsable d’aigua a tots els seus canals, com ara el portal web i els perfils de les xarxes socials, en la línia dels que ja s’incorporen a la pròpia factura de l’aigua.