La depuració i reutilització de l’aigua protagonitzen l’inici del 32è EDUCASSA

La depuració i reutilització de l’aigua protagonitzen l’inici del 32è EDUCASSA

El programa educatiu de CASSA comença aquesta setmana amb les visites a la depuradora per part dels estudiants d’entre 10 i 14 anys

 A partir del gener es portaran a terme les activitats dirigides als estudiants d’entre 3 i 9 anys 

 El curs 2018-19 del programa educatiu de CASSA ha començat aquesta setmana amb novetats i amb l’objectiu de seguir sent un referent en la formació sobre l’aigua i el medi ambient. L’EDUCASSA, que aquest curs escolar arriba a la seva 32a edició, consta de 3 activitats: On és l’aigua -de 3 a 5 anys- i Dins l’aigua -de 6 a 9 anys-, que es porten a terme a l’escola, i El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu -de 10 a 14 anys-, que inclou la visita a la planta depuradora de Sabadell Riu Ripoll. En les tres propostes, l’experimentació i el joc són els eixos vertebradors de la formació.

El programa EDUCASSA comença amb les visites a l’EDAR Riu Ripoll

Aquest dilluns els primers estudiants han conegut com es depuren les aigües residuals abans de tornar-les al riu o bé reutilitzar-les per a usos no potables, com ara el reg de parcs i jardins o la neteja de carrers, i han experimentat el procés en el “Laboratori d’EDUCASSA”: un espai on els mateixos nois i noies, posant-se en el paper de científics, tenen l’encàrrec de depurar les aigües imitant el procés industrial a petita escala. Una forma amena i divertida d’aprendre com funciona una depuradora i la importància de tornar al medi l’aigua neta, així com bones pràctiques sobre com fer un bon ús de l’aigua, posant el focus en la importància de no embrutar-la. L’impacte de les tovalloletes humides en la depuradora és un dels temes que s’explica en les visites.

Tots els alumnes que participen en aquesta primera activitat de l’EDUCASSA, que s’allargarà fins al desembre i que es preveu superi els 3.000 alumnes de 60 escoles, participaran també en el Concurs de Dibuix CASSA, que premiarà les millors obres presentades durant el primer trimestre de 2019.

A partir del gener, l’EDUCASSA se centra en els alumnes d’entre 3 i 9 anys

On és l’aigua i Dins l’aigua són les propostes educatives de CASSA per als estudiants de 3 a 5 anys i de 6 a 9 anys respectivament. La primera és una activitat experimental i lúdica que descobreix als nens i nenes els diferents llocs on podem trobar l’aigua a la natura i la importància que aquesta té per a la vida quotidiana. S’introdueixen les propietats físiques i organolèptiques de l’aigua i es fomenten bones pràctiques en relació al consum. La segona, se centra en el servei de subministrament d’aigua potable com el que realitza Aigües Sabadell. Consta d’un joc de simulació col·lectiu per part dels alumnes sobre l’aigua i la seva gestió municipal, distingint-ne les fases i qualitat i remarcant la importància de la preservació del recurs.

La participació global prevista per a aquest curs escolar 2018-19 en el conjunt de l’EDUCASSA és de més de 7.000 alumnes.