S’inicien les obres de renovació de la xarxa d’aigües de La Rovira Roja, a Sant Martí Sarroca

S’inicien les obres de renovació de la xarxa d’aigües de La Rovira Roja, a Sant Martí Sarroca

Es renovarà per complet la conducció principal d’abastament i s’instal·laran nous elements hidràulics per fer més eficient la xarxa

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca i la concessionària del servei d’aigües, CASSA, han iniciat aquesta setmana la segona fase de les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable de La Rovira Roja, al terme municipal de Sant Martí Sarroca. Els treballs, que suposen una inversió per part de l’Ajuntament de més de 82.000 euros, s’allargaran durant  les properes 10 setmanes.

El principal objectiu de l’actuació és la renovació de la conducció principal d’abastament d’aigua potable de La Rovira Roja. Els treballs consistiran en la substitució de la canonada vella i obsoleta que discorre paral·lela a la carretera BV-2151 i travessa longitudinalment el nucli de la població. El traçat de la nova conducció serà pràcticament el mateix que l’actual, amb l’excepció d’un tram que en l’actualitat transcorre dins de propietats privades, el qual es modificarà per tal que la nova conducció passi exclusivament per terrenys de titularitat pública. 

Els treballs es completaran amb la instal·lació de noves vàlvules de seccionament, per tal d’independitzar els diferents ramals, així com d’altres elements hidràulics que permetran augmentar l’eficiència de la xarxa d’aigües. En paral·lel, es proveirà el municipi d’una xarxa d’hidrants contra incendis.

CASSA ha dividit l’actuació en dues fases: el primer tram (Antigues Escoles – Cal Mames), comprèn una canalització de 250 metres lineals de polietilè. Al segon (Cal Garrigó – Cal Pentinador), s’instal·laran 245 metres lineals de conducció de polietilè.