Publicador de contenidos

Publicador de contenidos

CASSA, la CONFAVC i l’Ajuntament de Santa Perpètua col·laboren  per implantar el projecte A-porta al municipi

CASSA, la CONFAVC i l’Ajuntament de Santa Perpètua col·laboren  per implantar el projecte A-porta al municipi

L’objectiu és detectar situacions de vulnerabilitat i impulsar, alhora, la inserció laboral de veïns i veïnes del municipi

 

CASSA, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda han signat un conveni de col·laboració per desplegar al municipi el projecte A-porta. L’acord l'han rubricat ahir dilluns el Director General de CASSA, Xavier Cabanillas; el president de la CONFAVC, Jordi Giró; i el director d’Acció Social d’Agbar, Felipe Campos. En l’acte de presentació del projecte, que va acollir l'Aula de l'Aigua, també ha estat present Alba Gómez, Gerent de la CONFAVC, Josep Escartín, director de Clients de CASSA; Elisabeth Santacruz, directora de Sostenibilitat i Transformació; Joan Parte, Gerent de Concessions; i Montse Ruiz, cap de Servei, entre d'altres representants d'Agbar i la CONFAVC.

L’A-porta té com a objectiu detectar situacions de vulnerabilitat i informar dels mecanismes, ajudes i bonificacions de l’Administració i CASSA per fer front a la seva situació. A més, aquesta iniciativa afavoreix també per a la inserció social, doncs les persones que formen part del projecte seran també veïnes del municipi, que rebran prèviament una formació específica per portar a terme aquesta tasca.

Aquest projecte, que compta amb el suport de CASSA, vol apropar els serveis a tots els barris i, en coordinació amb Serveis Socials, millorar les condicions de vida de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat. L’A-porta es va iniciar l’any 2016 al barri de Ciutat Meridiana de Barcelona i, des de llavors, s’ha desplegat progressivament a d’altres municipis, com ara Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans, Gavà, Mataró, Tarragona i Reus.

El projecte A-porta s’ha mostrat efectiu als municipis on ja funciona. Segons càlculs de la CONFAVC, el projecte aconsegueix que les famílies coneguin millor els seus drets i les ajudes i bonificacions socials disponibles. Des de l’inici del projecte, es calcula que s’han visitat més de 9.000 llars a tot Catalunya.

Aquest acord entre l’Ajuntament de Santa Perpètua i CASSA s’emmarca en el projecte de col·laboració públicprivat Biotop, que pretén contribuir a la transformació ecològica, digital i justa del municipi des de l’activitat del cicle de l’aigua. En aquest sentit, les iniciatives de l’eix de ‘Persones’ són essencials, com ara les relacionades amb l’educació ambiental o la sensibilització, passant per totes les orientades a protegir les persones en situació de vulnerabilitat, entre d’altres.