Factor Blau

Factor Blau

Una nova activitat de servei comunitari

 

Factor Blau és un programa orientat a segon cicle d’ESO que té una triple finalitat: que els alumnes descobreixin la petjada hídrica i el funcionament d’un servei d’aigües, que auditin les instal·lacions d’aigua del seu institut, tot analitzant el consum mig per alumne i dia, i dissenyin i portin a terme una campanya de sensibilització de com fer un ús responsable de l’aigua.

Un cop acabada l’activitat, CASSA atorga a cada centre educatiu participant una certificació sostenible anomenada Gota Blava, que té diversos nivells (d’1 a 4 gotes), segons els criteris definits a la guia pedagògica de l’activitat.

A quina necessitat, repte o millora dona resposta?

El nostre entorn té un dels consums d'aigua més baixos d'Europa. Amb tot, l’aigua és un recurs escàs que cal preservar i estem patint els efectes del canvi climàtic. Per tant, per mantenir i millorar aquesta xifra, encara es poden fer més accions, sobretot de sensibilització i educació mediambiental de les persones que viuen al municipi, tot contribuint als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l’ONU.

Definició del servei          

Es proposa un projecte pedagògic de 20 hores en el qual els alumnes facin un procés de reflexió i aprenentatge sobre l’ús de l’aigua per després poder ser divulgadors de bones pràctiques entre els seus iguals i la seva comunitat més propera, a través de campanyes de sensibilització i també a les xarxes socials.